Sayfalar

26 Nisan 2012 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI BAKLA YEMEĞİ



Malzemeler:
  • 1 kilo bakla
  • 2 tane orta bou kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz.
  • Bir tutam dereotu
  • Zeytinyağı
Yapılışı:
  • Baklanın kılçıkları ayıklayıp 2-3 cm uzunluğunda doğruyoruz. İyice yıkayıp suyunu süzüyoruz.
  • Kuru soğanları ince ince doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz. Soğanlar hafif ölünce içine domates salçasını atıp kavurmaya devam ediyoruz.
  • Baklaları da tencereye atıp şöyle bir kavurup 2 su bardağı suyumuzu ekliyoruz.
  • Tuzunu  ve ince kıyılmış dereotunu eklemeyi unutmuyoruz. Ben düdüklü tencerede pişiriyorum. O nedenle 20 dk da pişiyor. Afiyet olsun..
  •  
 

1 yorum:

Mehtap Kaya dedi ki...

Elinize sağlık baklayı çok severim tamda mevsimi bol bol pişirmek lazım.Sevgiler...