Sayfalar

27 Nisan 2012 Cuma

FELLAH KÖFTESİ


Malzemeler:
  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 2 çorba kaşığı un
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 yumurta
Sosu için:
  • 5,6 diş sarımsak
  • 2,3 tane domates
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Karabiber
  • Nane
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Üzeri için nar ekşisi ve yoğurt
Yapılışı:
  • Bu yemeği malzemelerini biraz fazla tutarak hazırladığınız köfteleri haşlayıp bir kısmını buzluğa atabilirsiniz. Ama ben 2 -3 kişilik malzemelere göre anlatıyorum. 1 bardak köftelik bulgurun üzerine sıcak su gezdirip 10 dk bulgurların şişmesini bekliyoruz.
  • Blgurlar şişince irmiği, unu, yumurtayı, domates salçasını, kimyonu, tuzu ve karabiberi ekleyip iyice yoğuruyoruz. Yoğururken azar azar sıcak su kullanarak hamuru toparlayabiliriz.
  • Fındık büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp, parmağımızla ortalarına hafifçe bastırıyoruz.
  • Bütün hamuru bü şekilde şekillendirince Bir tencerede tuzlu suyu kaynatıyoruz. Kaynayan suya hazırladığımız köfteleri atıp pişiriyoruz.
  • Diğer taraftan domatesleri ve sarımsakları rendeliyoruz. Zeytinyağında biber salçasını ekleyerek kavuruyoruz. Nane ve karabiber ile tatlandırıyoruz.
  • Pişen köftelerimizi kevgirle alıp hazırladığımız sosun içine atıyoruz. Şöyle bir karıştırıp servis tabağına alıyoruz.
  • Üzerine nar ekşi  gezdiriyoruz. Yanında yoğurt ile afiyet ile yiyoruz.

2 yorum:

Mehtap Kaya dedi ki...

Bizim evde çok sevilen bir yemektir üzerine nar ekşisi konulduğunu bilmiyordum ilk yaptığımda deneyeceğim.ellerinize sağlık.Sevgiler...

decodeniquo dedi ki...

Hiç duymamıştım ama çok güzel görünüyor! Ellerine sağlık, hemen denenecekler listesine aktarıldı! :)