Sayfalar

21 Nisan 2012 Cumartesi

MANTI

Kayınvalidem yanımıza geldi. Sağolsun hamileyim diye ben okuldayken mantı yapmış. Onlar mantıya "hinggel" diyorlar. Bize de yemesi düştü.. Çok lezzetliydi annecim, ellerine sağlık.
Malzemeler:
hamur malzemeleri:
  • 2 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • ılık su
iç malzemeleri::
  • 400 gr kıyma
  • 4 kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
Üzerine: Sarımsaklı yoğurt ve tereyağına kızdırılmış toz pul biber

Yapılışı:
  • Unu ve tuzu yoğurma kabına alıyoruz. İçine 1 yumurta kırıp ılık suyla yoğuruyoruz. Biraz sert bir hamur olması gerekiyor.
  • Yoğurduğumuz hamuru 4 bezeye ayırıp 20 dk dinlendiriyoruz.
  • Kuru soğanları ince ince doğrayıp kıyma ile karıştırıyoruz. Yarım çay bardağı su ile tuz ve karabiberini ekleyip karıştırıyoruz.
  • Düz bir zemin üzerinde oklava ile hamuru açıyoruz. Açtığımız hamur yufka ekmeği kadar ince olmamalı ala çok da kalın olmamalı.
  • Hamuru bıçakla karelere kesiyoruz. Bazı bölgelerde kareleri çok küçük kesiyorlar. Ama kayınvelidemler biraz büyük kesiyorla ki pişerken içine su girsin. Yerken böylesi daha lezzetli oluyor bence..
  • Her kareye kıymalı harçtan azar azar koyup kareleri kapatıyoruz. Kapatırken içine su girebilmesi için köşelerden kapatılması gerekir.

  • Bir tencerede su kaynatıyoruz. İçine de bir tatlı kaşığı iri tuz atıyoruz. Su kaynayınca Mantılarımızı suyun içine atıyoruz. Pişince süzgeçle çıkartıp üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz. Teryağında kızdırdığımız toz kırmızı biberi de üzerine gezdiriyoruz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: