Pirinç (Dolma ve sarmalarda hiçbir zaman pirinci ölçülü koyamam. Çok gelirse buzluğa atarım, az gelirse bitmesine yakın biraz daha eklerim.)
İnce doğranmış kuru soğan, sarımsak rendesi
Domates rendesi, domates salçası, biber salçası (hepsinden de kullanıyorum, domatesi mevsimindeyse ya da yazdan hazırladığım konserve varsa kullanıyorum.)
Tuz, karabiber, kimyon, yeni bahar, nar ekşisi. Buraya kadar tüm dolma ve sarmalar için aynı.
Taze nane, maydanoz
Zeytinyağ
Yapılışı:
Pazıları tuzlu kaynamış suda batırıp çıkarıyoruz. Pazı yaprakları ince olduğu için fazla bekletmiyoruz.
Pirinçleri yıkıyoruz ve süzdürüyoruz.
Soğanları, maydanozu ve naneyi ince ince doğruyoruz. Domatesleri ve sarımsakları rendeliyoruz. Diğer malzemelerle derin bir kapta karıştırıyoruz.
Pazı yapraklarını açıp 1 yemek kaşığı koyup sarıyoruz. Benimkiler biraz tombiş oldular ama idare ettik.
Tencerenin altına zeytinyağı gezdirip tencereye dizmeye başlıyoruz. Salçalı su yapıp sarmaların üzerini bir parmak geçecek şekilde tencereye su dolduruyoruz. Pişirip afiyetle yiyoruz...
4 yorum:
ARKADAŞIM BU TENCERE BENİM:)
merhaba
kozmoda.com işbirliği ile hediye cekılısı düzenliyorum
beklerim
http://drycfc.blogspot.com/2012/04/kozmoda-sponsorlugu-ile-hediye.html
afiyet olsun sevgili bir kase lezzet tabiki seve seve
Ama olmaz ki Mügeciğim bu pazılar bu kadar da insanın gözüne sokulmaz ki:=)))
Bak canım çekti:)
Yorum Gönder