Sayfalar

31 Mart 2012 Cumartesi

FIRINDA BEŞAMEL SOSLU MAKARNA


Malzemeler:
  • 1 paket spagetti makarna
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  •  2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Beşamel sos için:
    4 yemek kaşığı tereyağ
    4 yemek kaşığı un
    3 su bardağı süt
    tuz
  • Yapılışı:
  •  Makarnaları ikiye bölüp derin bir tencereye bol su ve 2 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyelim. Makarnaları çok yumuşamayacak şekilde haşlayalım.
  •  Haşladığınız makarnaları süzerek soğuk sudan geçirip süzülmesi için süzgeçte bekletelim.
  • Beşamel sos için tereyağını ve unu tencerede koyalım. Un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavuralım. Üzerine sütü azar azar eklerken bir yandan da çırparak karıştıralım. (Blendır yada mikserde çırpabiliriz.)
  • Sos koyu bir kıvam alınca ocaktan alalım. Geniş bir kapta makarna, beşamel sos ve 1 su bardağı kaşar peynirini karıştırıp hemen fırın kabına alalım.
  • Üzerine 1 su bardağı kaşar peyniri rendesini döşeyerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun..


1 yorum:

bir kase lezzet dedi ki...

CABCAZIM ELLERİNE SAĞLIK MMMMM MİSSSS:))))))