Sayfalar

10 Mart 2012 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI LAHANA YEMEĞİ

Malzemeler:
  • Beyaz lahananın iç yaprakları
  • 1 orta boy kuru soğan
  • Toz kırmızı biber vaya pul biber
  • Zeytinyağı, tuz, karabiber, 1 çay kaşığı toz şeker
Yapılışı:
  • Ben bu yemeği genellikle lahana sarması için aldığı lahananın içindeki buruşuk yapraklardan yaparım. Lahana yapraklarını ince ince doğruyoruz.
  • Kuru soğanı ince ince doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz. İçine toz kırmızı biberi ekliyoruz.
  • Lahanaları da ekleyip tuzunu, karabiberini koyuyoruz.
  • Üzerine 1 çay bardağı kadar su ile toz şekeri ekleyipi tencerenin ağzını kapatıyoruz. Yemeğin suyu lahananın miktarına bağlı. Çok sulu bir yemek olmayacak. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis ediyoruz. Afiyet olsun...

1 yorum:

bir kase lezzet dedi ki...

mügecim ziyaretine çook memnun oldum canım
bende gideyim canıma bana ne hazırlamış dedim.
:)
ellerine sağlık çok güzel
:))mmmmm sağlıklı vitaminli.