Zeytinyağı, tuz, karabiber, 1 çay kaşığı toz şeker
Yapılışı:
Ben bu yemeği genellikle lahana sarması için aldığı lahananın içindeki buruşuk yapraklardan yaparım. Lahana yapraklarını ince ince doğruyoruz.
Kuru soğanı ince ince doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz. İçine toz kırmızı biberi ekliyoruz.
Lahanaları da ekleyip tuzunu, karabiberini koyuyoruz.
Üzerine 1 çay bardağı kadar su ile toz şekeri ekleyipi tencerenin ağzını kapatıyoruz. Yemeğin suyu lahananın miktarına bağlı. Çok sulu bir yemek olmayacak. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis ediyoruz. Afiyet olsun...
1 yorum:
mügecim ziyaretine çook memnun oldum canım
bende gideyim canıma bana ne hazırlamış dedim.
:)
ellerine sağlık çok güzel
:))mmmmm sağlıklı vitaminli.
Yorum Gönder