Sayfalar

5 Mart 2012 Pazartesi

ISPANAKLI KOL BÖREĞİ

Malzemeler:
  • 4 adet yufka
  • Yarım kilodan biraz fazla ıspanak
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 250 gr lor peynir
  • Tuz, karabiber, pul biber, zeytin yağı
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe maden sodası
  • 1 yumurta
Yapılışı:
  • Ispanakları iyice temizliyoruz, yıkıyoruz ve ince ince doğruyoruz.
  • Kuru soğanları ince ince doğrayıp ıspanaklarla karıştırıyoruz.
  • Lor peynirini, tuzu, karabiberi, pul biberi ve yarım çay bardağı kadar da zeytin yağını ekleyip böreğin iç karışımını iyice karıştırıyoruz.
  • Yumurtanın beyazı ile sarısını ayırıyoruz. Sarısını üzerine sürmek için, beyazını da sıvı harcı için kullanacağız. Yumurtanın beyazı, 1/2 su bardağı sıvı yağı ve 1 şişe maden sodasını iyice çırpıyoruz.
  • 1 yufkayı tezgaha serip yarısına sıvı karışımı kaşıkla gezdiriyoruz. Diğer yarısını üstüne kapatıyoruz. Yine sıvı karışımı sürüp geniş kısmına uzunda ıspanaklı harçtan koyuyoruz. Çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapıyoruz.
  • Yağladığımız fırın tepsine orta kısmından başlamak üzere yuvarlayarak yerleştiriyoruz. Diğer yufkalara da aynı şekilde sarıp tepsiye yerleştiriyoruz. Benim tepsin dikdörtgen ve küçüktü. Bu nedenle 4 yufka yetti.
  • Yumurta sarısını böreğin üzerine sürüp 180 dereceye ısınmış fınında 45 dk kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun...

    3 yorum:

    Noblesse dedi ki...

    ıspanaklı börek ne nefis olur, ellerine emeklerine sağlık Mügecim.

    bir kase lezzet dedi ki...

    mmmmmm böreğide çoook severim
    ellerine sağlık canım
    muhabbetle kal
    :))

    coco-jelly dedi ki...

    Of of canım çekti ama bana patatesli yap;)