Sayfalar

7 Mart 2012 Çarşamba

FIRINDA DİL BALIĞI

Hamile olduğum için haftada  bir iki kere balık tüketmem gerekiyor. Ama maalesef o çok sevdiğim balıkların kokusu bu aralar midemi bulandırıyor. Geçen gün üzerine gideyim, yemem gerekiyor diye kendimi zorladım. Sonuç hiç de iyi olmadı.Bu tarif önceden yapmış olduğum ama yayınlayamadığım bir tarif. Dil bablığı çok lezzetli bir balık. Denemeyenlere tavsiye ederim.

Malzemeler:
  • 6 adet dil balığı (Orta boy dil balıklarının 6 tanesi yaklaşık 850gr falan geliyor. İnce olduğu için 2 veya 3 tanesi yemekte başka bir şey yok ise ancak doyurur bence.)
  • Galeta unu
  • Tuz ve zeytinyağı
Yapılışı:
  • Dil balıklarını balıkçının temizlemesine rağmen evde tekrar gözden geçirmekte fayda var. İyice yıkayıp bir süzgüde suyunun szüzülmesini bekliyoruz.
  • Üzerlerine fırçaile zeytinyağı sürüp, her iki tarafını tuzlayıp, galeta ununa buluyoruz.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip 170 derecede kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun..

1 yorum:

bir kase lezzet dedi ki...

MÜGECİM HARİKASIN CANIM
MMM ELLERİNE SAĞLIK
:)