Sayfalar

14 Mart 2012 Çarşamba

ORALETLİ ETİMEK TATLISI

Malzemeler:
  • 1 paket tuzsuz etimek
  • Etimekleri ıslatmak için bir su bardağı şekerli süt veya şekerli su
  • Alttaki krema için  
             *4 su bardağı süt,
             *1 su bardağına yakın un,
             *1 su bardağına yakın şeker,
             *50 gr margarin
  • Oraletli krema için
          *4 su bardağı su
          *3 kahve fincanı buğday nişastası (mısır nişastası da olabilir)
          *1 kave fincanı portakallı oralet
          *1 çay bardağı toz şeker
Yapılışı:
  • Tuzsuz etimekleri kare veya dikdörtgen borcama diziyoruz. 1 bardak şekerli sütü kaşıkla üzerlerine dökerek ıslatıyoruz. Özellikle kenarlarının ıslanması önemli.
  • Bir tencerede 4 su bardağı süt, 1 su bardağına yakın un, 1 su bardağına yakın şekeri karıştırarak muhallebisini pişiriyoruz. Muhallebi piştikten sonra 50 gr margarini de ekleyip mikserle 5 dk çırpıyoruz.
  • Etimeklerin üzerine muhallebiyi döküp iyice yayıyoruz.
  • Diğer bir tencerede 4 su bardağı su, 3 kahve fincanı buğday nişastası, 1 kave fincanı portakallı oralet, 1 çay bardağı toz şekeri pişiriyoruz.
  • Oraletli kremayı muhallebinin üzerine döküp yarım saat kadar dışarıda, 2 saat kadar buzdolabında bekletiyoruz. Dilimleyip portakal dilimiyle servis ediyoruz. Afiyet olsun..

1 yorum:

biraydamasalı dedi ki...

merhaba
ne kadar eskilere götürdü bu tarif beni bir bilsen:)))