Sayfalar

11 Mart 2012 Pazar

KARNIBAHAR KÖFTESİ

Malzemeler:
  • 1 adet karnıbahar
  • 1 yumurta
  • 2-3 kaşık un
  • Tuz, karabiber, kuru nane, kırmızı pul biber
  • Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
  • Karnıbaharın çiçeklerini küçük küçük ayırıp haşlıyoruz. Kolayca ezilmesi için iyice haşlanması iyi olur.
  • Karnıbaharları geniz bir kabın içine aldıktan sonra ezip, içine yumurtayı kırıyoruz.
  • Unu, tuzu ve baharatları ekleyip iyice karıştırıyoruz. Karnıbahar büyük ise veya unu fazla gelmişse 1 yumurta daha kırabilirsiniz. Kıvamı çok akışkan olmamakla birlikte kaşıkla dökülebilecek şekilde olacak.
  • Kızartma tenceresinde yağı kızdırdıktan sonra hazırladığımız harçtan kaşıkla kızgın yağa döküp üzerini düzeltiyoruz. İki tarafını da kızartıp peçete serdiğimiz servis tabağına alıyoruz.
  • Servis ederken sarımsaklı yoğurt veya domates sosu ile servis edebiliriz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: