Karnıbaharın çiçeklerini küçük küçük ayırıp haşlıyoruz. Kolayca ezilmesi için iyice haşlanması iyi olur.
Karnıbaharları geniz bir kabın içine aldıktan sonra ezip, içine yumurtayı kırıyoruz.
Unu, tuzu ve baharatları ekleyip iyice karıştırıyoruz. Karnıbahar büyük ise veya unu fazla gelmişse 1 yumurta daha kırabilirsiniz. Kıvamı çok akışkan olmamakla birlikte kaşıkla dökülebilecek şekilde olacak.
Kızartma tenceresinde yağı kızdırdıktan sonra hazırladığımız harçtan kaşıkla kızgın yağa döküp üzerini düzeltiyoruz. İki tarafını da kızartıp peçete serdiğimiz servis tabağına alıyoruz.
Servis ederken sarımsaklı yoğurt veya domates sosu ile servis edebiliriz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder