Sayfalar

1 Nisan 2012 Pazar

FIRINDA ADAÇAYLI TAVUK

Malzemeler:
  • 2 tane kalçalı but
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 2-3 dal adaçayı
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber
  • 3-4 tane orta boy patates
  • 1 adet fırın poşeti
Yapılışı:
  • Patateslerin kabuğunu soyup büyükçe küp şeklinde doğruyoruz.
  • Tavuk parçalarını ve patates küplerini salça, zeytinyağı , tuz, karabiber ve kırmızı biberle terbiyeliyoruz. Bu malzemeleri bir kapta karıştırıp elimizle mıncıklayarak tavuk ve patatesleri üzerlerine sürebiliriz.
  • Malzemeleri fırın poşetinin içine yerleştiriyoruz. Bir filenin içine yada benim yaptığı gibi bitki çayı süzgüsüne adaçaylarını koyup fırın poşetinin içine yerleştiriyoruz. Poşetin ağzını bağlayıp kürdanla 2-3 yerinden deliyoruz. Poşeti fırın kabına yerleştirip fırına koyuyoruz.  200 derecede pişiriyoruz. Afiyet olsun...
Çok acıkmıştık, biraz acele ettim fırından çıkartmaya. Aslında biraz daha kızarabilirdi. :)

2 yorum:

MAZES dedi ki...

Adaçaylı tavuk olur'mu derdim denemeden önce,şimdi biliyorum'ki çok yakışıyoru,ellerine sağılık.
Benim tuhla altında tavuğu dene .

mügepolat dedi ki...

Yemek enfes bir şekilde adaçayı kokuyor, değişik bir lezzet, farklılık isteyenlere...