Sayfalar

7 Kasım 2010 Pazar

ERİŞTELİ ÇORBA

Yapılışı: 1 su bardağı nohutu haşlıyoruz. Orta boy bir soğanı ince ince doğrayıp tencerenin içine koyduğumuz az sıvı yağda kavuruyoruz. İçine 6 su bardağı kadar et suyu koyuyoruz. Haşladığımız nohutları içine atıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayınca 1 çay bardağı erişteyi ekliyoruz. Erişteler pişince çorbanın terbiyesini ekliyoruz. Terbiyeyi 1 su bardağı yoğurt, 1 yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı un, ve 1 adet limonla bir kasede karıştırarak yapıyoruz. Terbiyeyi eklerken kasenin içine kaynayan çorbanın suyundan 2 kepçe ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra bu karışımı yavaş yavaş karıştırarak çorbaya ekliyoruz. Üzerine tereyağında kızdırdığımız nane ve isterseniz pul biberi döküyoruz. (Suyunu fazla koymazsanız yemek olarak da düşünülebilir.) Afiyet olsun...

1 yorum:

ZELİHA-UMUTSEPETİ dedi ki...

Ellerine sağlık canım,en sevdiğim çorbalardan bitanesi,harika gözüküyor..
Mutlu akşamlar diliyorum ..
sevgilerimle..