7 Kasım 2010 Pazar
ERİŞTELİ ÇORBA
Yapılışı: 1 su bardağı nohutu haşlıyoruz. Orta boy bir soğanı ince ince doğrayıp tencerenin içine koyduğumuz az sıvı yağda kavuruyoruz. İçine 6 su bardağı kadar et suyu koyuyoruz. Haşladığımız nohutları içine atıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayınca 1 çay bardağı erişteyi ekliyoruz. Erişteler pişince çorbanın terbiyesini ekliyoruz. Terbiyeyi 1 su bardağı yoğurt, 1 yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı un, ve 1 adet limonla bir kasede karıştırarak yapıyoruz. Terbiyeyi eklerken kasenin içine kaynayan çorbanın suyundan 2 kepçe ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra bu karışımı yavaş yavaş karıştırarak çorbaya ekliyoruz. Üzerine tereyağında kızdırdığımız nane ve isterseniz pul biberi döküyoruz. (Suyunu fazla koymazsanız yemek olarak da düşünülebilir.) Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Ellerine sağlık canım,en sevdiğim çorbalardan bitanesi,harika gözüküyor..
Mutlu akşamlar diliyorum ..
sevgilerimle..
Yorum Gönder