Sayfalar

25 Kasım 2010 Perşembe

TAVUKLU FİRİK PILAVI

Yapılışı: 1 fincan tel şehriyeyi tencereye koyup sıvı yağda kavuruyoruz. Bir su bardağı firik bulgurunu tencerenin içine atıyoruz. Biraz kavurup 2 su bardağına yakın sıcak su döküyoruz. Tuzunu atıp pişmeye bırakıyoruz. Pişmesine yakın daha önce haşladığımız tavuk etini de tencereye atıp karıştırıyoruz. 2 dk daha pişirip ocağın altını kapatıyoruz. Tencere kapağının altına kağıt havlu koyup dinlenmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun...

4 yorum:

Begonvilli Ev dedi ki...

Yemekler nefis görünüyor.

Son yazımda size bir mesajım var. Lütfen bakar mısınız?

mügepolat dedi ki...

teşekkür ederim begonvilli ev beni şaşırttınız. "mim" olayını merak ediyordum şimdisayenizde aydınlandım. hemen yanıtlayacağım miminizi..

mügepolat dedi ki...

Sanırım sizin yaptığınız gibi yapacağım değil mi? Kitaplığımdan bir kitap seçip, o kitabı ne zaman aldığımı, 55.sayfasından bir paragrafı yazacağım değil mi?

Zencefil ve Tarçın dedi ki...

Müge' ciğim ellerine sağlık, tavuk ve pilavi ben de kızlarım da çok severiz. Sevgiler...