Kurban Bayramı öncesi bir kavurma tarifi iyi gider.
Malzemeler:- Yarım kilo kuşbaşı et
- 2 adet kuru soğan
- 2-3 tane orta büyüklükte domates
- 2 adet çarliston biber
- 1 adet tatlı kırmızı biber
- 5-6 diş sarımsak
- Sıvı yağ, 2 kaşık kadar tereyağ
- Tuz, karabiber, kimyon, kekik
- Etin terbiyesi için 1 su bardağı süt
- Eğer dana eti kullanacaksak geç piştiği için ve kuzu etine göre biraz sert düştüğü için eti önceden biraz haşlıyoruz. Haşlanan eti içinde 1 bardak süt olan bir kabın içinde 1 saat kadar bekletiyoruz. Kuzu eti kullanacaksak eti haşlamadan bekletebiliriz. Böylece et lokum gibi yumuşak ve daha lezzetli olacaktır.
- 1 saat sonra sacın içinde tereyağını eritip 1 çay bardağı sıvı yağı ekliyoruz. Terbiyelenmiş etleri sacın içine alıp kavurmaya ağır ateşte başlıyoruz.
- Etin rengi dönünce önce ince doğranmış soğanı ekleyip 1-2 dk kavuruyoruz.
- Daha sonra ince doğranmış biberleri ekleyip 5 dk kadar kavuruyoruz.
- Soğan ve biberler iyice kavrulduktan sonra küp küp doğranmış domatesleri ekliyoruz.
- Öncelikle domatesler suyunu salacak. Daha sonra etler domatesin suyunu çekecek.
- Tuzunu, baharatlarını ve 2-3 parçaya bölünmüş sarımsakları ekleyip biraz daha karıştırarak kavuruyoruz.
- Etler istediğimiz kıvama gelince yemeğimiz pişmiş demektir. Bazı domatesler az sulu olduğu için yemek suyunu çektiği halde etler biraz sert ise biraz kaynamış su ekleyebiliriz. Afiyet olsun..
1 yorum:
ilk günün geleneksel yemeği:)))))ellerine sağlık, nefis görünüyor.
Yorum Gönder