Sayfalar

16 Ekim 2012 Salı

KABAK MÜCVERİ

 
 
Malzemeler:
  • 4 adet orta boy kabak
  • 3 Yumurta
  • 3 kahve fincanı Un
  • 1 demet taze soğan
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet taze nane
  • Kızartma için sıvı yağ
  • Tuz, karabiber
Yapılışı:
  • Kabakların üzerini kazıyıp yıkadıktan sonra rendeliyoruz.
  • Rendelenmiş kabağın suyunu tel süzgeçte süzüyoruz. Acelemiz carsa elimizle de suyunu sıkabiliriz..
  • Taze soğan, dereotu ve naneleri ince ince kıyarak kabakla karıştırıyoruz.
  • Yumurtayı ve unu da ekleyip bulamaç haline getiriyoruz.
  • Bir tavada yağı kızdırıp hazırladığınız karışımı çorba kaşığıyla kızgın yağa dökerek çift taraflı olarak kızartıyoruz.
  • Yanında yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...
 

     

1 yorum:

Noblesse dedi ki...

çok severim, ellerine emeklerine sağlık.