Malzemeler:
- 4 adet orta boy kabak
- 3 Yumurta
- 3 kahve fincanı Un
- 1 demet taze soğan
- 1 demet dereotu
- 1 demet taze nane
- Kızartma için sıvı yağ
- Tuz, karabiber
Yapılışı:
- Kabakların üzerini kazıyıp yıkadıktan sonra rendeliyoruz.
- Rendelenmiş kabağın suyunu tel süzgeçte süzüyoruz. Acelemiz carsa elimizle de suyunu sıkabiliriz..
- Taze soğan, dereotu ve naneleri ince ince kıyarak kabakla karıştırıyoruz.
- Yumurtayı ve unu da ekleyip bulamaç haline getiriyoruz.
- Bir tavada yağı kızdırıp hazırladığınız karışımı çorba kaşığıyla kızgın yağa dökerek çift taraflı olarak kızartıyoruz.
- Yanında yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...
1 yorum:
çok severim, ellerine emeklerine sağlık.
Yorum Gönder