Sayfalar

19 Kasım 2012 Pazartesi

FIRINDA KIYMALI PİLAV

Malzemeler:
  • 100 gr yağsız kıyma
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 tane orta boy patates
  • tuz, karabiber, yarım çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
  • 1 su bardağı pirinci yıkayıp süzdürüyoruz.
  • Patatesleri halka halka doğrayıp hafif kızartıyoruz. Aslında kızartmadan da koyabilirsiniz.
  • Soğanı ince ince doğrayıp çukur bir kaba alıyoruz.
  • Kıymayı ve pirinci soğanla karıştırıyoruz. İçine sıvı yağı, tuzu ve karabiberi ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  • Kızarttığımız patatesleri borcam kabının altına döşüyoruz. Üzerine kıymalı pirinçli karışımı döküyoruz. Pirincin üzerine de halka patatesleri bir sıra diziyoruz.
  • Karışımın üzerini bir parmak geçecek kadar su koyuyoruz.
  • 160 dereceye ayarlanmış fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: