FIRINDA KIYMALI PİLAV
Malzemeler:
- 100 gr yağsız kıyma
- 1 tane orta boy kuru soğan
- 1 su bardağı pirinç
- 2 tane orta boy patates
- tuz, karabiber, yarım çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
- 1 su bardağı pirinci yıkayıp süzdürüyoruz.
- Patatesleri halka halka doğrayıp hafif kızartıyoruz. Aslında kızartmadan da koyabilirsiniz.
- Soğanı ince ince doğrayıp çukur bir kaba alıyoruz.
- Kıymayı ve pirinci soğanla karıştırıyoruz. İçine sıvı yağı, tuzu ve karabiberi ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- Kızarttığımız patatesleri borcam kabının altına döşüyoruz. Üzerine kıymalı pirinçli karışımı döküyoruz. Pirincin üzerine de halka patatesleri bir sıra diziyoruz.
- Karışımın üzerini bir parmak geçecek kadar su koyuyoruz.
- 160 dereceye ayarlanmış fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder