Sayfalar

21 Aralık 2012 Cuma

KUPES BALIĞI VE ISPANAK SALATASI



Uzun bir ardan sonra herkese merhabalar... Hani blogger'da resin hafızam dolduğu için yeni yazı yayınlayamıyordum ya... Onu hallettim. Hem de o kadar kolay oldu ki. bu kadar kolay olacağını bilseydim bu kadar ertelemezdim bu işi. Hemen anlatayım. 

  • Öncelikle gmail'den bir hesap daha açıyorsunuz. 
  • Blog ayarlarından izinlere girip yazar ekle dedikten sonra yeni açtığımız mail adresini yazıp davet et diyoruz.
  • Daha sonra açık olan oturumu kapatıp, daveti gönderdiğimiz mail hesabımıza giriyoruz.Gelen iletiyi açıyoruz ve tarif ettiği gibi kabul etmek için gerekli linke tıklayıp şifremizi girdikten sonra daveti kabul et diyoruz.Buraya kadar yazar eklemiş olduk.Sıra geldi yönetici yapmaya yani blog sahibi maili değiştirmeye.
  • Açık olan oturumu tekrar kapatıyoruz ve yönetici hesabıyla tekrar blog ayarlarından izinlere giriyoruz.İşte burası işin püf noktası; gördüğümüz gibi 2 tane yazar listeleniyor.İlk olarak yeni eklediğimiz mail adresinin yanındaki "yönetici ayrıcalıkları ver" sekmesine tıklayarak 2 yönetici oluşturuyoruz.Son aşamada ise eski mailimizin yanındaki "yönetici ayrıcalıklarını kaldır" yazısına tıklıyoruz ve mail adresimizi taşımış oluyoruz.Eski yönetici mail hesabınızın yanındaki "kaldır" sekmesine tıklarsanız eskiyle hiç bir işiniz kalmamış olur.
İnşallah anlatabilmişimdir. Benim bilgisayarımda hem Explorer hem de Google Chorme yüklü. Ben bu şekilde birisinden yeni yönetici hesabımla yazı yayınlayabiliyorum, diğerinden de eski hesabımla da diğer bloggerların  yazılarını takip edebiliyorum. 

Gelelim yemek tariflerine... Malum kış aylarındayız. Ve bu zamanda yiyebileceğimiz en güzel besinlerden birisi de balıktır. KUPES balığını balıkçıda görürseniz mutlaka deneyin. Tabi ki lafım benim gibi ilk defa deneyeceklere. Yoksa bilenler bilir ki bu balık her zaman tezgahlara düşmezmiş. Çok derinlerin balığıymış. Bizim balıkçımız eşime "Abi alın pişirin, pişman olmazsınız, çok beğenirsiniz" demiş. Gerçekten çok beğendik. Çok lezzetli, hafif kılçıklı yalnızca. O kadar da kadı balığında bile olur....Şiddetle tavsiye edilir, bir tutam tuz karıştırdığınız mısır ununa buladıktan sonra az yağda kızartınız. Yanında da ıspanak, kuru soğan ve havuç birlikteliğinden oluşan, zeytinyağı, limon ve tuz ile tatlandırılan salata da tavsi edilir. Veya herhangi bir salat... mesela soğan salatası veya roka-domates...
Afiyet olsun... 

 

1 yorum:

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.