Sayfalar

30 Haziran 2011 Perşembe

FIRINDA KARNIYARIK

Malzemeler:
  • 5-6 tane patlıcan
  • 200 gr yağsız kıyma
  • 1 tane orta boy soğan
  • 4 tane domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 10-12 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası, biraz sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, kimyon
  • 3-4 tane yeşil biber
Yapılışı:
  • Patlıcanları alacalı soyup bir yerinden bıçakla uzunlamasına yarıyoruz.
  • Üzerlerine fırça ile sıvı yağ sürüp fırına veriyoruz. İçi yumuşayınca fırından çıkartıyoruz.
  • Diğer taraftan karnıyarığın içini hazırlıyoruz. Kıymayı kavuruyotuz. Üzerine ince doğranmıış soğanı ekliyoruz.
  • Rendelenmiş domatesleri, dilerseniz biraz salçayı ekleyip karıştırıyoruz.
  • Tuz, karabiber, kimyon ve ince doğranmış maydanozu ekleyip şöyle bir karıştırıyoruz, tencerenin altını kapatıyoruz.
  • Patlıcanların bıçakla yardığımız kısmından kıymalı harcı kaşıkla dolduruyoruz.
  • Üzerlerine 2 şer tane sarımsak yerleştiriyoruz.
  • Karnıyarıkları fırın kabına diziyoruz. Üzerlerinden biraz sıvı yağ ile salçalı su gezdiriyoruz.
  • Uzunlamasına doğradığımız biberleri yerleştirip fırına veriyoruz. 15 dk sonra yemeğimiz pişmiş demektir. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: