Sayfalar

13 Haziran 2011 Pazartesi

PORTAKALLI ETİMEK TATLISI

Malzemeler:
  • 1 paket tuzsuz etimek
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)
  • 1 çay fincanı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • portakal dilimleri (süslemek için)
Yapılışı:
  • 1 sub bardağı su ile 1 çay fincanı toz şekeri kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatıyoruz.
  • Etimekleri kare veya dikdörtgen borcama diziyoruz.
  • Hazırladığımız  ılık portakallı şerbetten etimeklerin üzerine döküyoruz.
  • Etimekler şerbeti çekerken 1 su bardağı soğuk sütle krem şantiyi hazırlıyoruz. 15 dk buzlukta bekletiyoruz.
  • Etimekler soğuyunca krem şantiyi üzerine spatula yardımı ile sürüyoruz.
  • Portakalların kabuğunu soyup yuvarlak şekilde dilimliyoruz. Tatlımızı süslüyoruz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: