Sayfalar

15 Haziran 2011 Çarşamba

SEMİZOTU YEMEĞİ

Malzemeler:
  • 1 kg semizotu
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 tane domates
  • 1 fincan pirinç
  • 1 kaşığın yarısı domates salçası
  • tuz, zeytinyağı
Yapılışı:
  • Semizotunu ayıplayıp iyice yıkıyoruz. Çok ince olmayacak şekilde doğruyoruz.
  • Kuru soğanı ince ince doğrayıp zeytinyağda hafif kavuruyoruz.
  • Domatesleri rendeleyip soğanların içine atıyoruz.
  • Salçayı da ekleyip şöyle bir karıştırıyoruz.
  • Doğradığımız semizotlarını tencereye aktarıyoruz.
  • 1 fincan pirinci de ekleyip 1 su bardağından az su koyuyoruz.
  • Tuzunu da atıp pirinçler pişene kadar yemeği pişiriyoruz. Afiyet olsun...

2 yorum:

UMUTSEPETİ dedi ki...

En sevdiğim sebze yemeklerinden birisi,içerisine haşlanmış nohut ve bir miktar da pirinç koyarak yapıyorum hem salata hem yemek olarak afiyetle tüketiyorum :))
Tavsiye ederim canım sana da..
Ben de sade şekliyle denicem inşAllah..:)
Ellerine sağlık..
Afiyet,şifa olsun ..
Sevgilerimle..

Noblesse dedi ki...

yazın semizotu ne güzel olur, ellerine sağlık.