Sayfalar

19 Haziran 2011 Pazar

KURU BÖRÜLCE YEMEĞİ

Babacığımın tabiri ile "Karnıkara Börülce" yemeği...
Malzemeler:
  • 2 su bardağı kuru börülce
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 kaşık domates salçası
  • tuz, sıvı yağ
Yapılışı:
  • Börülceleri akşamdan ya da 3-4 saat öncesinden ıslatıyoruz.
  • Kuru soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağ eklediğimiz düdüklü tencerede şöyle bir kavuruyoruz.
  • 1 kaşık salçayı da ekliyoruz.
  • Börülceleri düdüklü tencereye aktarıyoruz.
  • İçine 3-3,5 bardak su koyuyoruz, tuzunu da ekleyip yemeği pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: