Sayfalar

20 Haziran 2011 Pazartesi

MANTARLI PİRİNÇ PİLAVI

Malzemeler:
  • 1 su bardağı pilavlık pirinç (Ben genelde pilavları yasemin kokulu pirinçten yapıyorum. Daha lezzetli bence. Tavsiye ederim)
  • 15 tane orta boy mantar
  • 1 kahve fincanı arpa şehriye
  • tuz, sıcak su, sıvı yağ
Yapılışı:
  • 1 su bardağı pirinci iyice yıkıyoruz. Suyunu süzmesi için süzgüde bir 10 dk bekletiyoruz.
  • Bu esnada ince ince doğradığımız mantarları sıvı yağda kavuruyoruz.
  • Mantarlar kendini kaybetince şehriyeleri ekliyoruz.
  • Şehriyeler de kavrulunca pirinci ekleyip şöyle bir karıştırıyoruz.
  • Tuzunu ekleyip 2 bardak sıcak suyu da koyup tencerenin ağzını kapatıyoruz. (Normalde pirinç pilavı için ölçüm şehriyeleride düşünerek 1'e 1,5'tur. Fakat mantarları da göz önüne alırsak 2 bardak sıcak su iyi geliyor.) Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: