Sayfalar

11 Haziran 2011 Cumartesi

YOĞURTLU KEŞKEK ÇORBASI

Malzemeler:
  • 1/2 su bardağı yarma
  • 100 gr yağsız kuzu eti (dana da olabilir)
  • 1 su bardağına yakın tuzlu yoğurt (süzme yoğurt da olabilir)
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Tereyağı
  • Kuru nane, tuz
Yapılışı:
  • Yarma ile nohutu 4-5 saat öncesinden ıslatıyoruz.
  • Nohutu ayrı bir tencerede haşlıyoruz.
  • Yarma ile eti düdüklü tencereye koyup haşlıyoruz. Burdan sonrası "Keşkek" yapar gibi. Keşkek tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
  • Keşkek fazla sulu olmaz. Ama bu çorba kıvamında olacağı için keşkeği yaptıktan sonra kaynar su ilave ediyoruz.
  • Haşlanmış nokutları ekliyoruz.
  • Tuzlu yoğurdu Hatay'a her gittiğimde mutlaka alırım.Kahvaltılarda ve çorbalarda çok iyi oluyor. Tuzlu yoğurdu sulandırıp çorbamıza karıştırıyoruz. Pişmiş bir yoğurt olduğu için kesilmez, çorbalarda kıvamı yoğunlaştırmak için un ve yumurta koymanıza gerek kalmaz.
  • Çorba özlenirken içine keşkek yaparken koymadıysanız tereyağı koyabilirsiniz.
  • Tuzlu yoğurt kullandığım için tuzunu az koydum.
  • En son servis ederken tereyağında kızdırdığımız kuru naneyi de üzerine gezdiriyoruz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: