Sayfalar

24 Haziran 2011 Cuma

İSLİM KEBABI

Malzemeler:
  • 3 adet orta boy düz patlıcan (yani kıvrık olmayacak)
  • 250 gr köftelik kıyma
  • Tuz, karabiber, çiçek yağı
  • 2 tane domates,
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
Yapılışı:
  • Kıymanın içine tuz ve karabiber ekleyip köfteyi yoğuruyoruz. Küçük parçalar koparıp yuvarladıktan sonra elimizle yassılaştırıyoruz.
  • Tost makinesinin ızgara tarafına biraz yağ sürüp köfteleri tost makinesinde pişiriyoruz. İsteyen yağda da kızartabilir.
  • Patlıcanları yıkadıktan sonra uzunlamasına dil şeklinde ince ince dilimliyoruz.
  • Yine tost makinesinin ızgara kısmında hafif yağlayarak pişiriyoruz. Her köfte için 2 patlıcan dilimi olacak.
  • 1. patlıcan dilimi ile köftenin birisini sarıyoruz. 2. dilimi de diğer tarafını kapatacak şekilde sarıp kürdan ile tutturuyoruz. Bu şekilde köftelerin hepsini patlıcan dilimi ile sarıyoruz.
  • Kürdanların üzerine söğüş şeklinde doğradığımız domateslerden bir tane geçiriyoruz.
  • İslim kebaplarını fırın kabına diziyoruz. Salçalı su yapıp, fırın kabının içine döküyoruz. 20 dk daha fırında pişirdikten sonra yemeğimiz hazırdır. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: