Sayfalar

24 Haziran 2011 Cuma

MANTARLI KAŞARLI ALABALIK

Malzemeler:
  • Alabalık (Adeti size aklmış)
  • 2-3 diş sarımsak, tuz, karabiber, pulbiber, zeytinyağı, defne yaprağı, 1 tane limonun suyu
  • Kaşar peyniri
  • Mantar
Yapılışı:
  • Alabalıkları balıkçıya temizletiyoruz. Eve gelince de bir güzel yıkıyoruz.
  • Sarımsakları rendeliyoruz. Tuz, karabiber, pul biber, zeytinyağı, 1 limonun suyunu rendelenmiş sarımsak ile karıştırıp sos hazırlıyoruz.
  • Hazırladığımız sosu fırça ile balığın içine ve üzerine sürüyoruz. En az 1 saat dinlendiriyoruz.
  • Balığı fırına sürüyoruz. Balığı fırına koyarken balığın içine 2 tane defne yaprağı yerleştiriyoruz.
  • 15 dk sonra üzerine rendelenmiş kaşar serpiyoruz. Tepsinin kenarlarına yıkanmış, sapları ayrılmış mantarları çanak şeklinde yerleştirip, içlerine bir küçük küp şeklindeki kaşar peyniri de konduruyoruz.
  • Bu şekliyle de kaşarlar eriyene kadar pişiriyoruz.
  • Servis ederken balık sofralarının olmazsa olmazı soğan salatası ve roka ikilisini unutmuyoruz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: