Malzemeler:
- 100 gram margarin
- 2 yumurta
- Yarım sb sıvıyağ
- Yarım sb yoğurt
- 1 sb irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
Yapılışı: - 4 su bardağı suya 3 su bardağı şeker koyup şerbetini hazırlıyoruz. Şerbetin soğuk olması gerekiyor. O nedenle önce şerbeti hazırlamalıyız.
- 100 gram margarin, 2 yumurta, yarım sb sıvıyağ, yarım sb yoğurt, 1 sb irmik, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, aldığı kadar unu bir kabın içine alıp yoğuruyoruz.
- Hamurdan aldığımız yumruk büyüklüğündeki parçaları oklava veya merdane yardımı ile açıyoruz.Hamur açıldıktan sonra çay bardağı ile kesiyoruz.
- Ortaya çıkan yuvarlaklardan 4 tanesini şekildeki gibi yan yana birleştiriyoruz. En üstteki parçaya biri üstte diğeri altta olmak üzere iki adet fındık yerleştiriyoruz.
- Fındık koyulan parçadan başlamak üzere aşağıya doğru parça sarıyoruz ve ortadan kesiyoruz.
- Bu şekilde hazırladığımız gül tatlılarını tepsiye diziyoruz. 180 dereceye önceden ayarlanmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Tatlıyı fırından çıkarınca hemen soğumuş şerbeti döküyoruz ve tatlının şerbeti çekmesi için bekliyoruz. Tatlı soğuyuncaservis edebiliriz. Afiyet olsun...
3 yorum:
nefis, çok güzel görünüyor, yemek dosyama attım, teşekkürler.
ben bayılıyorum gül tatlısına ellerinize sağlık:))
geçen yıl ki bayram tatlım buydu, çok beğenilmişti
Yorum Gönder