BÖRÜLCE TURŞUSU
Malzemeler:
- Yarım kilo börülce (Antepte börülceye loğlaz diyorlar)
- 3-4 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı üzüm sirkesi veya elma sirkesi veya goruk ekşisi (Ekşiliğini ağız tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.)
- Zeytinyağ, tuz
- Börülcelerin kılçıklarını ayıkladıktan sonra uzunlamasına ya da ikiye bölerek tuzlu suda haşlıyoruz. Ben yaz turşularının suyunu içmeyi sevdiğim için biraz fazla su koymuştum. Tercih size kalmış.
- Börülceler haşlandıktan sonra sirkesini ekliyoruz. Üzerine 1-2 damla zeytinyağı gezdiriyoruz. Sarımsakları rendeleyip turşuyu dinlendiriyoruz. Afiyet olsun..
4 yorum:
Basit bir tarifmiş ,pratik hemen yapılmalık...
Ellerine sağlık :)
börülceyi severim ama bunu bilmiyordum, ellerine sağlık.
Sevgili Müge bloğun çok şirin ve yalın, en kısa zamanda tamamının inceleyeceğim. börülcenin her türlüsünü çok severim turşusunu duymamıştım ama tahmimnim fasulye gibi oluyordur tadı fırsat bulurda börülce alırsam deneyeceğim. Güzel paylaşımlarda buluşmak ümidiyle bloğuna sevgiler bırakıyorum.
loğlazın kıymalı kavurmasını çok severim. Gerçi bir kere denedim anneminki gibi olmadı. Ama turşu baya dikkatimi çekti. Fasulye turşuna benziyordur sanırım,burdan yola çıkarak fasulye turşusu güzel olduğuna göre (aslında tüm turşular güzeldir) bu da eminim güzeldir :)
Yorum Gönder