Sayfalar

14 Kasım 2011 Pazartesi

ETLİ PİRİNÇ PİLAVI

Malzemeler:
  • 200 gr kuşbaşı et (dana veya kuzu)
  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı arpa şehriye
  • 2 su bardağı sıcak su, 2 su bardağı et suyu
  • tuz, yarım su bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
  • Eti düdüklü tencerede yarım saat kadar haşlıyoruz.
  • Pirinçleri yıkıyoruz. Suyunu süzmesi için bekletiyoruz.
  • Pilav tenceresine yarım su bardağı sıvı yağı döküp şehriyeleri kavuruyoruz.
  • Pirinçleri suyunu süzdükten sonra şehriyelere ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
  • Etlerin suyunu süzüp pirinçlerle karıştırıyoruz.
  • 2 su bardağı sıcak suyu ve 2 su bardağı et suyunu ekliyoruz.
  • Tuzunu da ekleyipi tencerenin ağzını kapatıp yavaş ateşte pişiriyoruz. Afiyet olsun...

1 yorum:

Noblesse dedi ki...

ellerine sağlık sevgili Müge, nefis görünüyor.