ETLİ PİRİNÇ PİLAVI
Malzemeler:
- 200 gr kuşbaşı et (dana veya kuzu)
- 2 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı arpa şehriye
- 2 su bardağı sıcak su, 2 su bardağı et suyu
- tuz, yarım su bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
- Eti düdüklü tencerede yarım saat kadar haşlıyoruz.
- Pirinçleri yıkıyoruz. Suyunu süzmesi için bekletiyoruz.
- Pilav tenceresine yarım su bardağı sıvı yağı döküp şehriyeleri kavuruyoruz.
- Pirinçleri suyunu süzdükten sonra şehriyelere ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
- Etlerin suyunu süzüp pirinçlerle karıştırıyoruz.
- 2 su bardağı sıcak suyu ve 2 su bardağı et suyunu ekliyoruz.
- Tuzunu da ekleyipi tencerenin ağzını kapatıp yavaş ateşte pişiriyoruz. Afiyet olsun...
1 yorum:
ellerine sağlık sevgili Müge, nefis görünüyor.
Yorum Gönder