Kalan kadayıfları değerlendirmek için uydurduğum bir tarif. Denemenizi öneririm, kadayıfların çıtırlığı ayrı bir lezzet katıyor.
Malzemeler:- 1su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 3 yumurta
- Kabartma tozu
- Çeyrek paket margarin
- 2 su bardağı kadar tel kadayıf
- Üzerini süslemek için ceviz
- 3 bardak şaker
- 4 bardak su
- 2-3 damla limon suyu
- Öncelikle 3 bardak şeker ile 4 bardak suyu kaynatıp şerbetimizi hazırlıyoruz. Şerbet kaynayınca 2-3 damla limon suyu damlatıp bir taşım daha kaynatıyoruz. Biz tatlımızı yapana kadar şerbetimimizn soğuması gerkiyor.
- Gelelim tatlımıza.... 3 yumurtayı 1 bardak şekerle iyice çırpıyoruz.
- Sıvı yağı ve yoğurdu ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Un, irmik, kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Yağlanmış bir borcam tepsiye karışımı döküyoruz.
- Margarini bir tavada eritiyoruz. Kadayıfları kavuruyoruz. çok kavurmaya gerek yok. Çünkü fırında da kızaracak.
- Kavurduğumuz kadayıfları revaninin üzerine serpiyoruz. 180 dereceye önceden ısıttığımız fırına koyuyoruz. Yaklaşık 45 dk pişiriyoruz.
- Tatlımız pişince fırından çıkarıp tatlı sıcakken soğumuş şerbeti üzerine döküyoruz.
- Servis ederken dövülmüş ceviz parçaları ile süslüyoruz.. Afiyet olsun..
3 yorum:
Müge Hanım, öncelikle sizin tariflerinize bayılıyorum. Hepsi de uygulanabilir, çok güzel lezzetler.
Bu tarifiniz de ne zamandır denemek istediğim bir tatlı. Çok memnun oldum,ilk fırsatta yapacağım. Ellerinize sağlık.
ellerine sağlık, aynı anda hem kıtır hem yumuşak, ellerine sağlık.
canım tanıştığıma memnun oldum
mmm mis
ellerine sağlık
çok güzel paylaşımlar
muhabbetle kal
:))
Yorum Gönder