Bu aralar canım hiç ummadığım şeyler çekiyor. Salçalı erişte de bunlardan birisiydi. Sanki aklıma gelen şeyi o anda yemeliyim. Annem yanımda olduğu için hemen yaptı sağolsun.. Pişinceye kadar çok büyük hayaller kurdum, o ağzıma alacağım ilk lokmanın ben de yarattığı o hazzı hayal ettim. Ama bir iki lokma alındıktan sonra mide bulantısı ve öğürtülerle hayalim sonlandı. Hamilelik halleri diyorlar etrafımdakiler... Ama bence bir an önce geçse iyi olacak; zira hiç eğlenceli değil...
SALÇALI ERİŞTE
Malzemeler:
- 2 bardak erişte (Annem sağolsun her yaz yapar, biz de ondan nasipleniriz.)
- 1 kaşık tereyağı
- 1/2 kaşık biber salçası
- 1/2 kaşık domates salçası
- Tuz, karabiber
Yapılışı:
- 2,5 bardak suyu bir tencerede kaynatıyoruz. Su kaynadıktan sonra 2 bardak erişteyi içine atıp pişiriyoruz.
- Tereyağını eritip biber salçasını ve domates salçasını yağda kızdırıyoruz.
- Pişen erişteleri salçayla karıştırıyoruz. Tuz ve karabiberini atıp karıştıryoruz.
Yanında da turp-mor lahana-havuç üçlüsü ve ayran ... Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder