Malzemeler:
- 10 tane orta büyüklükte mantar
- 1 avuç biberli yeşil zeytin
- 1 adet kırmızı tatlı biber
- 2-3 yemek kaşığı konserve mısır
- 2-3 tane kornişon turşu
- Bir tutam maydanoz ve taze nane
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Yarım limonun suyu
- Mantarları iyice yıkadıktan sonra çok ince olmayacak şekilde doğruyoruz. Bir tencereye sıcak su koyup mantarları 15-20 dk pişiriyoruz. Piştikten sonra süzgüde süzüp soğuk suyla yıkıyoruz.
- Pişirdiğimiz mantarı derin bir kaseye alıyoruz. Üzerine 2-3 parçaya ayırdığımız biberli yeşil zeytini, konserve mısırları, doğranmış kornişon turşuları, küçük küçük doğranmış tatlı kırmızı biberi, İnce ince kıyılmış maydanoz ve naneyi ekliyoruz.
- Damak zevkinize göre tuz, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip karıştırıyoruz. Salatamızı servis tabağına alıp afiyetle yiyebilirsiniz.
Yapılışı:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder