Sayfalar

8 Ağustos 2012 Çarşamba

KABAK HAŞLAMA

Malzemeler:
  • 3-4 tane kabak
  • 4-5 diş sarımsak
  • Bir tutam dereotu
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Limon suyu
Yapılışı:
  • Kabaklar çok taze ise kabuğunu soymaya gerek yok ama biraz büyükçe ise kabuklarını soyalım. Kabuklarını soyduktan sonra bir parmak uzunluğunda kabakları dğrayalım.
  • Tuzlu suda doğradığımız kabakları haşlayalım. çok haşlanmamasına dikkat edelim.
  • Diğer taraftan sarımsakları ezip, zeytinyağı ve limon suyu ile karıştıralım sosumuzu hazırlayalım. Zeytinyağında cömert olabilirsiniz.
  • Çukur bir kaba haşladığımız kabakları kevgir yardımı ile alalım. Sosumuzu kabakların üzerine gezdirelim. Biraz sulu olmasını isterseniz sosu sulandırabilrsiniz.
  • Dereotunu ince ince kıyıp üzerine serpebiliriz. Afiyet olsun.

1 yorum:

mor atölye dedi ki...

Bu hafta diyete başladım, sanırım benim için en uygun yemek bu olsa gerek:)