KABAK HAŞLAMA
Malzemeler:
- 3-4 tane kabak
- 4-5 diş sarımsak
- Bir tutam dereotu
- Zeytinyağı
- Tuz
- Limon suyu
Yapılışı:
- Kabaklar çok taze ise kabuğunu soymaya gerek yok ama biraz büyükçe ise kabuklarını soyalım. Kabuklarını soyduktan sonra bir parmak uzunluğunda kabakları dğrayalım.
- Tuzlu suda doğradığımız kabakları haşlayalım. çok haşlanmamasına dikkat edelim.
- Diğer taraftan sarımsakları ezip, zeytinyağı ve limon suyu ile karıştıralım sosumuzu hazırlayalım. Zeytinyağında cömert olabilirsiniz.
- Çukur bir kaba haşladığımız kabakları kevgir yardımı ile alalım. Sosumuzu kabakların üzerine gezdirelim. Biraz sulu olmasını isterseniz sosu sulandırabilrsiniz.
- Dereotunu ince ince kıyıp üzerine serpebiliriz. Afiyet olsun.
1 yorum:
Bu hafta diyete başladım, sanırım benim için en uygun yemek bu olsa gerek:)
Yorum Gönder