Sayfalar

23 Ocak 2011 Pazar

DOMATES ÇORBASI

Yapılışı: Bir tencereye biraz sıvı yağ alıp bir tatlı kaşığı kuru kekiği şöyle az bişiy kavuruyoruz. 2-3 kaşık un ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Yavaş yavaş 4-5 su bardağı suyu karıştırarak ekliyoruz. 3-4 tane domatesi rendeliyoruz. Domatesleri tel süzgüden geçirip tencereye aktarıyoruz. Ben yazın yaptığım domates konservelerini kullandım. Tencereye 1 yemek kaşığı domates salçasını biraz sulandırıp aktarıyoruz. Yarım çay bardağı süt veya 2 yemek kaşığı çiğ krema ekliyoruz. Krema veya süt ekleyince çorbanın tadı daha yumuşak ve lezzetli oluyor. Çorbayı kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz. Servis ederken de kaselere rendelenmiş kaşarı unutmuyoruz. Afiyet olsun.. (Bu çorbayı yaparken kekik ve yerken de kaşardan vazgeçemiyorum.)

Hiç yorum yok: