Sayfalar

3 Ocak 2011 Pazartesi

İRMİK HELVASI

Yapılışı: 100 gr margarini eritiyoruz. 2 su bardağı irmiği rengi esmerleşinceye kadar yağda karıştırarak kavuruyoruz. İçine istediğiniz kadar irice dövülmüş ceviz veya çam fıstığını ekliyoruz. Diğer taraftan bir tencerenin içine 3 buçuk su bardağı su veya süt koyuyoruz. İçine 2 su bardağına yakın toz şekeri ekleyip kaynatıyoruz. Ben sütle yapıyorum daha lezzetli olyor. Kavurduğumuz irmiğin içine yavaş yavaş döküyoruz. Karıştırmaya devam ediyoruz. İrmik sütü çekince göz göz oluyor. 1-2 dk.daha kavurup ocağın altını kapatıyoruz. Ilık servis ediyoruz. Afiyet olsun...

2 yorum:

mintininmutfağı dedi ki...

selamlar arkadaşım.bloğun gerçekten lezzetli.ellerine sağlık.helvan da enfes görünüyor.bu güzel bloğu izlemeliyim diye düşündüm.ve izlemeye aldım elbette:)sevgiler bırakıyorum arkadaşım. ayrıca iyi seneler:))

mügepolat dedi ki...

bloğuma hoş geldiniz... teşekkür ediyorum size de iyi seneler...