Sayfalar

25 Ocak 2011 Salı

ISPANAKLI KEK

Yapılışı: Bir bağ ıspanağı ayıklayıp iyice yıkıyoruz. Suyunu süzdürüp normal kalınlıkta doğruyoruz. Kaynayan suyun içine atıp haşlıyoruz. Haşlanan ıspanakların suyunu süzüp robottan geçiriyoruz. Karıştırma kabında 2 yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri mikserle çırpıyoruz. İçine 1su bardağı süt, yarım su bardağı sıvı yağ koyup çırpıyoruz. Sıvı malzemeler karışınca içine 2 su bardağı un, bir kabartma tozunu koyup tekrar mikserle çırpıyoruz. Son olarak da robottan geçirdiğimiz ıspanakları ekleyip şöyle bir karıştırıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine döküp 180 derece fırında 45 dk. pişiriyoruz. Kekimiz pişince kalıptan çıkarıp 1 su bardağı şekerli soğuk sütü üzerine gezdiriyoruz. Hazırladığımız krem şantiyi üzerine sürüp dilediğimiz gibi süslüyoruz. Ben nar ve Antep fıstıklı krem şanti ile süsledim. Yerken ıspanaktan eser kalmıyor..Afiyet olsun...

3 yorum:

Back to Black dedi ki...

ellerine sağlık :) benim kızımın favorisi nar taneleriyle çok daha güzel olmuş :)

lezzet sarayı dedi ki...

ellerine sağlık.çok güzel görünüyor.

mine dedi ki...

bu kek çok leziz oluyor üstelik yeşil rengin sebebini anlamıyor kimse : ) ellerine sağlık