Sayfalar

11 Ocak 2011 Salı

KIYMALI MANTAR VE ARKADAŞLARI

Kıymalı Mantar
Yapılışı: Bir tencereye kıymayı alıp az sıvı yağla kavuruyoruz. Kıymanın rengi değişince yemeklik doğradığımız soğanı ve bir kaşık domates salçasını ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Mantarları iyice yıkayıp ince ince doğrayıp tencerenin içine atıyoruz. Tuzunu, karabiberini ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
Domates Soslu Makarna
Yapılışı: Makarnayı haşlayıp suyunu süzüyoruz. Kuru soğanı zeytin yağında kavuruyoruz. Rendelenmiş domatesi ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Ben yazın yaptığım domates konservesini kullandım. Taze nane, tuz ve karabiberi ekleyip sosu pişiriyoruz. Makarnanın üzerine döküp servis ediyoruz.

Marullu cacık...(sarımsaklı)
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: