Sayfalar

4 Ocak 2011 Salı

ZEYTİNYAĞLI BEZELYE

Yapılışı: Orta boy 1soğanı yemeklik doğruyoruz. 2 tane orta boy havucu yuvarlak şekilde, 2 tane orta boy patatesi de küp küp doğruyoruz. Bir tencereye koyduğumuz bir miktar zeytinyağında soğanı hafif ölünceye kadar kavuruyoruz. Havuç ve patatesleri de tencereye atıyoruz. 1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. 2 su bardağı kadar bezelyeleri ekleyip şöyle bir karıştırıyoruz. Yemeğe suyunu, tuzunu ve karabiberini ekleyip pişiriyoruz. Afiyet olsun...

3 yorum:

Fuat Gencal dedi ki...

Merhabalar, ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı olmuş.

Saygılar.

mintininmutfağı dedi ki...

arkadaşım günaydın
ellerine sağlık
enfes görünüyor bezelyen.
sevgiler

sarımutfak-hande dedi ki...

zeytinyağlı ya da etli fark etmez çok severim ellerine sağlık canım
sevgilerimle