Sayfalar

21 Ocak 2011 Cuma

DOMATESLİ BULGUR PİLAVI

Yapılışı: Bir kuru soğanı yemeklik doğruyoruz. Bir tane yeşil biberi küçük küçük doğruyoruz. Pilav tenceresine az sıvı yağ koyup kavuruyoruz. Rendelenmiş 3-4 domatesi, yarım kaşık domates salçası, yarım kaşık biber salçasını ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Ben yazın yaptığım domates konservelerini kullandım. 1 bardak bulguru ayıkladıktan sonra yıkıyoruz. Daha sonra tencereye ekleyip şöyle bir karıştırıyoruz. Bulgurun iriliğine göre suyunu ayarlamalıyız. Ben 2 bardağa yakın su koyuyorum. En son biraz tuz, biraz kuru nane ve parlaklık ve lezzet vermesi için biraz zeytinyağı gezdiriyoruz. Tencerenin kapağını kapatıyoruz. Afiyet olsun...

1 yorum:

inci çiçeği dedi ki...

ohhh afiyet olsun:)))