Yapılışı: Ispanakların taze yapraklarını, tereyi, maydanozu, dereotunu iyice yıkayıp suyunu süzüyoruz. Başka yeşillikler de olabilir. Ben evdekileri kullandım. Suyu süzülen yeşillikleri çok ince olmayacak şekilde doğruyoruz. 1 tane kuru soğanı isterseniz yemeklik, isterseniz piyazlık doğruyoruz. Doğradıklarımızı bir kabın içine alıyoruz. 1 portakalın kabuğunu soyup, dış taraflarını ayırıyoruz. Benim gibi süslemek için kullanabilirsiniz. Portakalın içi kısmını küp küp doğruyoruz. Yeşillikler ve soğan ile karıştırıyoruz. Diğer taraftan zeytin yağını, tuzu, yarım limonu suyu, yarım portakal suyunu, çok az portakal kabuğu rendesini çırpıp salanın sosunu hazırlıyoruz. Doğranan malzemenin üzerine döküp karıştırıyoruz. Servis tabağına alıp portakallarla süslüyoruz. Afiyet olsun...
Bu tarif aslında benim damak zevkime pek uygun değil. Çünkü ben tatlı ile tuzluyu karıştırmayı sevmem. Bu tarifi http://mandalincikmazi.blogspot.com/ sabihi arkadaşım Yıldız Hanım'ın evsahipliği yaptığı "Portakallı ve Mandalinalı Lezzetler" etkinliği için uydurdum. Sonra yaptıktan sonra internete baktığımda yapanlar varmış. Ben etkinlikte yayınlanan tariflerden farklı olsun istemiştim. Umarım beğenilir.
1 yorum:
Harika bir salata, ellerinize saglik.
Yorum Gönder