Sayfalar

9 Ocak 2011 Pazar

KADINBUDU KÖFTE

Yapılışı: Yarım kilo kıymanın yarısını az yağda kavuruyoruz. Diğer yarısını da geniş bir kabın içine alıyoruz. Kavrulan kıymayı çiğ kıymanın üzerine ekliyoruz. İçine bir kuru soğanı rendeliyoruz. 1 tane yumurta kırıyoruz. Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyıp ekliyoruz. Tuz ve karabiberini de ekleyip karıştırıyoruz. Biraz cıvık bir karışım oluyor. Daha sonra evde dünden kalan pirinç pilavı varsa onu kısım kısım ekleyip karışımın kıvamını ayarlayarak yoğuruyoruz. Çok katı bir karışım olmuyor zaten. Pilavın şehriyeli olması önemli değil. Ben genellikle kalan pirinç pilavını değerlendirmek için bu yemeği yaparım. O an için kıymam yoksa pilavı buzluğa atarım ama sonra illa ki yaparım.Eğer dünden kalan pirinç pilavınız yoksa 1 su bardağı pirinci haşlayarak da yapabilirsiniz. Aslında tabi ki tarifin aslı bu şekildedir. Yoğurduktan sonra köfte şekli verip önce köfteyi çırpılmış yumurtaya, sonra da una bulayıp kızartıyoruz. Kızartırken hassas davranmamız gerekiyor. Köftelerimiz dağılabilir. Bir tarafı iyice kızarmadan çevirmiyoruz. Kızaran köftelerimizi kağıt havlu serili bir tabağa alıp yağını çektiriyoruz. Sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: