Sayfalar

5 Haziran 2011 Pazar

KABAK BORANİ

Malzemeler:
  • 3-4 tane kabak
  • Zeytinyağ, taze nane, dereotu, tuz
  • Sarımsaklı yoğurt, pulbiber
Yapılışı:
  • Kabakları yıkayıp kabuklarını soyuyoruz. Daha sonra rendeliyoruz.
  • Rendelediğimiz kabakların suyunu avcumuzda sıkıp tavaya koyuyuruz.
  • Tavaya 2 kaşık zeytinyağı ekleyip kabakları kavuruyoruz.
  • Pişmesine yakın tuz, ince kıyılmış nane ve dereotunu ekleyip karıştırıyoruz.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp servis ediyoruz. Pul biber tercihe bağlı.. Afiyet olsun...

2 yorum:

Noblesse dedi ki...

tam bir sağlıklı yaz yemeği, ellerine sağlık, teşekkürler

Back to Black dedi ki...

en kısa zamanda deniycem canım çekti :) eline sağlık