Sayfalar

11 Haziran 2011 Cumartesi

PATLICAN BORANİ

Malzemeler:
  • 2 tane patlıcan
  • 150 gr yağsız kıyma, domates salçası
  • 1 tane kuru soğan
  • Yoğurt, 2 diş sarımsak
  • Zetyinyağı, tuz
Yapılışı:
  • Kuru soğanı küçük küçük doğrayıp zeytin yağında kavuruyoruz.
  • Patlıcanların kabuklarını soyup küçük küpler şeklinde doğruyoruz. (tavla zarı gibi) Ya da benim yaptığım gibi daha önce dolma yapmak için oyulmuş patlıcanların içini kullanabilirsiniz.
  • Patlıcanları da soğanların üzerine ekleyip hafif yumuşayana kadar kavuruyoruz.
  • Yarım su bardağı kadar su ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
  • Kıymayı başka bir tavada az yağla ve salçayla kavuruyoruz.
  • Sarımsaklı yoğurdu hazırlıyoruz.
  • Patlıcanlar pişince üzerine sarımsaklı yoğurt ve kavrulmuş kıyma ile servis ediyoruz. Afiyet olsun...

1 yorum:

Bugday Tanesi dedi ki...

Patlıcanlı kıymalı yemeklere bayılırım. Bu da tam bana göre bir yemek olmuş. Ellerinize sağlık.