Sayfalar

25 Haziran 2011 Cumartesi

ŞIHILMAHŞİ

İnternette yaptığım araştırmada Kilis yemeği olduğunu öğrendim. Fakat ben Star tv'de Soframız programında Hatay yemeği olarak izlemiştim.
Malzemeler:
  • 10 tane dolmalık kabak (Acur ile veya patlıcan ile de yapılabilirsiniz.)
  • 200 gr yağsız kıyma
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 su bardağı nohut
  • Dereoyu, nane, maydanoz
  • Tuz, karabiber, kimyon, pul biber, çam fıstığı (ben kullanmadım)
  • Sıvı yağ
  • 1 kaşık domates salçası
  • 2 tane domates
  • 3-4 tane biber
Yapılışı:
  • 4-5 saat öncesinden nohutları ıslatıp bekletiyoruz. Sonra onları haşlıyoruz.
  • Kabakların içini oyuyoruz. Orjinal tarifinde kızgın yağda kızartılıyor. Fakat ben kabakların üzerlerine fırça ile yağ sürüp fırında kızarttım. Üzerleri hafif kızarınca fırından çıkarttım.
  • Diğer taraftan bir tencerede yağsız kıymayı kavuruyoruz.
  • Üzerine ince ince doğranmış soğanları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  • Haşlanmış nohutları ekliyoruz. Orjinal tarifinde haşlanmış nohutların kabukları soyulup, ikiye bölünüyor. Ama ben öyle çok uğraştırı diye yapmadım. Bütün olarak kullandım.
  • Tuz, karabiber, kimyon ve pul biberi ekleyip karıştırıyoruz.
  • Kıymanın altını kapattıktan sonra ince ince doğranmış nane, dereotu ve maydanozu ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  • Hazırladığımız kıymalı karışımla soğuyunca kabakların içini dolduruyoruz ve fırın kabına yerleştiriyoruz.
  • Üzerlerine salçalı su gezdiriyoruz. Yanlarına kalın dilimlenmiş domates ile biberleri bütün olarak koyup 15 - 20 dk fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun...

4 yorum:

Noblesse dedi ki...

sebzesever olarak bu tarifi sıraya koydum, ellerine sağlık.

Nedret dedi ki...

Müge'ciğim. Tesadüf işte Mügehobi2'de sormuştu, ona yazmıştım. Oradan kopyalayıp, buraya yapıştırıyorum. Yapınca haber ver, kaçırmayayım. Sevgiler.
Eberhard Faber'in ''efa plast classic'' hamurundan alacaksın. Yufaka gibi açıp, üzerine beyaz kağıda bastığın resimleri kenarlarından kesip,dekupaj tutkalı ile yapıştıracakın. Kretuar ile resmin kenarlarından hamuru keseceksin. Nereye istiyorsan oraya hamur kurumadan hemen ayni tutkalla yapıştıracaksın. Üstüne yine tutkal süreceksin bir kat, sonra objenin heryerini vernikleyeceksin:)) Ok?

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Çok değişik, denemeye değer. Ellerine sağlık.

mügepolat dedi ki...

bence de mutlaka deneyin çok leziz oluyor...