ET ŞİNİTZEL
Malzemeler:
- 4 parça dana biftek
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 fincan un
- 1 yumurta
- sıvı yağ
- kaşar peyniri
- tuz ve karabiber
Yapılışı:
- Kasaptan bifteklik olarak aldığımız etlerin her iki tarafını tuzlayıp, karabiberliyoruz.
- Biftekleri önce una, sonra çırpılmış yumurtaya ve daha sonrada galeta ununa buluyoruz. Elimizle iyice bastırıp her tarafının galeta unu ile kaplanmasını sağlıyoruz.
- Kızgın yağda her iki tarafını kızartıyoruz. İkinci yüzeyi kızarmaya başlayınca bifteğin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiyoruz.
- Yanına haşlanmış patatesleri doğrayıp zeytin yağında hafif kırmızı toz biberle soteleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun..
1 yorum:
nefis görünüyor, ellerine sağlık.
Yorum Gönder