KABAK DOLMASI
Malzemeler:
- 1 kilo kabak
- Pirinç (Dolma ve sarmalarda hiçbir zaman pirinci ölçülü koyamam. Çok gelirse buzluğa atarım, az gelirse bitmesine yakın biraz daha eklerim.)
- İnce doğranmış kuru soğan, sarımsak rendesi
- Domates rendesi, domates salçası, biber salçası (hepsinden de kullanıyorum)
- Tuz, karabiber, kimyon, yeni bahar, nar ekşisi. Buraya kadar tüm dolma ve sarmalar için aynı.
- 200 gr dana kıyma
- Taze nane (Kabağa çok yakışır.)
- Sıvı yağ
- Üzerlerini kapatmak için domates dilimleri
Yapılışı:
- Kabakların dışını tırtıklı bıçakla tırtıklıyoruz. İçini de dikkatlice oyuyoruz. (Ben içinden çıkanları mutlaka değerlendiririm. Ya soğanla kavururum, ya börek içi yaparım.)
- Soğanları ve naneyi doğruyoruz. Domatesleri rendeliyoruz. Diğer malzemelerle derin bir kapta karıştırıyoruz.
- Kabakların içini yarısını 1 parmak geçecek şekilde hazırladığımız harçla dolduruyoruz.
- Üzerilerini domates dilimleri ile kapatıyoruz.
- Düdüklü tencereye 2,5 bardak su koyarak 20 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun...
2 yorum:
bayılırım kabak dolmasınaaa :)
Nyks
ellerine, emeklerine sağlık, nefis...
Yorum Gönder