Sayfalar

2 Kasım 2011 Çarşamba

KABAK DOLMASI

Malzemeler:
  • 1 kilo kabak
  • Pirinç (Dolma ve sarmalarda hiçbir zaman pirinci ölçülü koyamam. Çok gelirse buzluğa atarım, az gelirse bitmesine yakın biraz daha eklerim.)
  • İnce doğranmış kuru soğan, sarımsak rendesi
  • Domates rendesi, domates salçası, biber salçası (hepsinden de kullanıyorum)
  • Tuz, karabiber, kimyon, yeni bahar, nar ekşisi. Buraya kadar tüm dolma ve sarmalar için aynı.
  • 200 gr dana kıyma
  • Taze nane (Kabağa çok yakışır.)
  • Sıvı yağ 
  • Üzerlerini kapatmak için domates dilimleri
Yapılışı:
  • Kabakların dışını tırtıklı bıçakla tırtıklıyoruz. İçini de dikkatlice oyuyoruz. (Ben içinden çıkanları mutlaka değerlendiririm. Ya soğanla kavururum, ya börek içi yaparım.)
  • Soğanları ve naneyi doğruyoruz. Domatesleri rendeliyoruz. Diğer malzemelerle derin bir kapta karıştırıyoruz.
  • Kabakların içini yarısını 1 parmak geçecek şekilde hazırladığımız harçla dolduruyoruz.
  • Üzerilerini domates dilimleri ile kapatıyoruz.
  • Düdüklü tencereye 2,5 bardak su koyarak 20 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun...

2 yorum:

hemera-nyks dedi ki...

bayılırım kabak dolmasınaaa :)

Nyks

Noblesse dedi ki...

ellerine, emeklerine sağlık, nefis...