Kayınvalide eli...
Malzemeler:
- 6 tane büyük patates
- 2 su bardağı ince bulgur
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 5-6 sap taze soğan
- 1 bağ maydanoz
- 3 tane kuru soğan
- 200 gr kıyma
- Zeytin yağı ve çiçek yağı
- Tuz
Yapılışı:
- Patatesları haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra robottan sakız gibi olana dek geçiriyoruz.
- Bulgurun üzerine azar azar sıcak su dökerek yoğurmaya başlıyoruz. Bulgur pişene dek yoğurmalıyız. Yoğurma işlemi biraz yorucu oluyor ama sonrasında o yorgunluğa değeceğinden eminim.
- Sakız gibi olan patates püresini bulgurla karıştırıyoruz.
- Domates ve biber salçalarını ve bir de tuzu ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.
- 1 bağ maydanozun yarısını ve taze soğanları ince ince doğradıktan sonra ekliyoruz. İyice karıştırıyoruz.
- Zeytin yağını ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Zeytin yağının miktarı size kalmış. Ama köfte parlak görünmeli.
- Avcumuzu suyla ıslatıp sıkıyoruz.
- Diğer taraftan kuru soğanları ince ince doğrayıp sıvı yağda kavurmaya başlıyoruz.
- Soğanlar iyice kavrulduktan sonra kıymayı ekliyoruz.
- Kıyma da kavrulunca tuzunu ve bir bağ maydanozun diğer yarısını da ince ince doğrayıp ekliyoruz.
- Şöyle bir karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz.
- Patatesli köfteleri soğan kavurması ile birlikte servis ediyoruz. Afiyet olsun..
2 yorum:
zor bir yemek ama tadını hayal edebiliyorum, ellerine sağlık.
Kesinlikle yapacaklarım listesinde sırada ellerinize sağlık
Yorum Gönder