SÜTLÜ İRMİK TATLISI
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin
- Tarçın
- Damla çikolata
Yapılışı:
- Bir tencerede 1 litre süt ile irmik ve toz şekeri muhallebi kıvamına gelinceye dek pişiriyoruz.
- Koyulaşınca margarini ve vanilyayı koyup iyice karıştırıyoruz.
- Bir kek kalıbının içine( parfe kalıbı da olabilir) streç film seriyoruz. Hazırladığımız muhallebiyi kalıbın içine döküyoruz. Üzerine damla çikolata serpiştiriyoruz. Kalıbı buzluğa koyup 2-3 saat bekliyoruz.
- Donduktan sonra buzluktan çıkarıp kalıbı ters çeviriyoruz. Üzerine tarçın serpip servis ediyoruz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder