Sayfalar

11 Ocak 2011 Salı

HAMSİ KUŞU VE ARKADAŞLARI..

Yapılışı: Hamsileri iyice ayıklayıp yıkıyoruz. Ayıklarken kılçığını çıkarıyoruz. İki hamsiyi iç tarafları iç içe gelecek şekilde birleştiriyoruz. Geniş bir tabakta mısır unu ile biraz tuzu karıştırıyoruz. Birleştirdiğimiz hamsilerin iki tarafını da mısır ununa bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz. 200 dereceye ayarlanmış fırında pişiriyoruz.
Havuç-turp-mor lahana üçlüsü (Zeytin yağı ve limonla soslandırılmış)

Soğan salatası (nar ekşisi, zeytin yağı ve sumak ile soslandırılmış)

2 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

hamsiyi en çok bu şekliyle severim
ellerine sağlık canım harika görünüyor

Sinem Ergun dedi ki...

Mügecim merhaba,
Öncelikle geç yazabildiğim için kusura bakma, Kartını aldım, okadar sevimliki, çok teşekkür ederim. Bir de içinden çıkan hediyeye bayıldım, tam aradaığım bir konuydu, hemen açıp çalıştırdım okadar güzel anlatıyorki, çok çok teşekkür ederim.
Öpüyorum çok
Sevgiler,
Sinem